Bygg hus på landet och må bättre

Allt fler lider av psykisk ohälsa som ofta beror på stress, oro och ångest. Vanliga symtom på detta är att du känner dig ledsen och nedstämd eller har sömnsvårigheter. En anledning till psykisk ohälsa är miljön som du har runt omkring dig, därför kan du ibland få hjälp av att komma ut till landet för en mer harmonisk omgivning.

Är du en av dem som lider i det tysta och känner en ständig stress inne i stan? Bygg ett eget hus på landet dit du kan åka för att ladda batterierna när pressen i staden blir för stor. Ett tips är att bygga attefallshus som är ett mindre hus som inte kräver något bygglov på de flesta tomter. Detta hus är den perfekta sommarstugan och du får ett hus som blir precis som du vill ha det.

Tänk på det här när du bygger hus på landet

För att inte riskera att bli mer stressad är det viktigt att du låter både planering och bygge av huset ta sin tid. Se bygget av huset som terapiform som ger dig något att fokusera på istället för jobb och alla måsten i livet. När du bygger ett attefallshus finns det inte lika många regler att ta hänsyn till som vid ett vanligt husbygge. Det viktiga du behöver tänka på är att du ska göra en bygganmälan innan du börjar bygget. Huset får inte heller vara mer än 30 kvadratmeter enligt nya regler från regeringen. När ditt hus väl är klart kommer du att kunna känna dig nöjd med allt du åstadkommit helt själv.

Fördelar med att bo på landet

Även om det kan kännas jobbigt att lämna staden för en längre period finns det många fördelar med att spendera tid på landet. Det tar dock tid att hitta det berömda lugnet så ge landet en ärlig chans. Förutom att du får en avslappnande miljö att vistas i har du goda möjligheter för att skaffa dig nya nyttiga vanor såsom härliga skogspromenader. Du får dessutom gott om plats för att skaffa djur som också kommer att bidra till ditt välmående.