Så förbättrar du ditt psykiska välmående med laserbehandling av acneärr

Acneärr, pigmentförändringar, fibrom, rosacea, vårtor, solskador och andra missprydande hudförändringar i ansiktet kan vara mycket påfrestande för den som drabbas. Tillståndet påverkar det psykiska välmåendet på olika sätt och kan inte sällan leda till att det känns obekvämt med sociala situationer.

Det finns dock hjälp att få i olika former varav den mest framgångsrika är en populär behandling med Fraxel laser som effektivt föryngrar huden och slipar bort fula ärr, hudskador och pigmentfläckar. Läs mer här.

Använd laser

Det finns många fördelar med att använda fraxel laserbehandling på acneärr och andra hudskador för att den är så effektiv. Fler fördelar med fraxel laser:

  • Huden blir jämnare och slätare
  • Synliga rynkor blir mindre
  • Ojämnheter och porer minskar
  • Huden stramas upp och föryngras
  • Dämpar och minskar acneärr
  • Stimulerar kollagenproduktion

En behandling föregås av en konsultation där hudläkaren bedömer dina hudproblem och hur de bäst kan avhjälpas med laserbehandlingar samt hur många behandlingar som behövs för att uppnå bästa möjliga resultat. Under varje lasertillfälle är det nämligen bara en mindre del av hela området som kan behandlas. Ska hela ansiktet behandlas brukar det kräva cirka fyra tillfällen. På detta sätt blir läkningen både säker och trygg när inte hela ansiktet hudslipas på samma gång. Lasern skalar helt enkelt bort hudens yttersta lager för att se till att det bildas ny och frisk hud. Resultatet blir en slätare, fräschare och friskare hud som du dock bör behandla med en god hudvårdsrutin.

Rådgivning om hudvårdsrutin

Det är med andra ord väl värt ett försök att boka in en laserbehandling för att få bukt med hudproblemen. Du ser resultatet gradvis efter varje behandling och några månader efter den sista behandlingen har huden uppnått optimalt resultat. Du behöver dock komplettera med god kost och en skonsam hudvårdsrutin. Du kan rådfråga kliniken som utför laserbehandlingen om den allra bästa strategin för din hud, något som för övrigt tas upp redan under konsultationen. Fraxel laser används flitigt mot just acneärr och har ett gott rykte med nöjda patienter och goda resultat. En behandling för hela ansiktet kostar en rejäl slant men det kan det vara värt för att slippa det psykiska lidandet som ärren skapar.