Simning för kropp och själ

Simning räknas som en av de bästa träningsformerna då den är ganska unik med att kombinera styrka och kondition på ett fantastiskt sätt. Det är en aktivitet som kan göras av alla, unga som gamla, och kan användas både för nytta och nöje. Övningar mot värk, tuffa pass eller fester; en pool kan användas för mycket.

Med svensktillverkade pooler kan du få precis det som passar i din trädgård och du kan använda dem på egen hand eller med vänner och bekanta. Ett morgondopp innan jobbet, en träningsrunda på kvällen eller aquaaerobics med kompisarna är alla suveräna sätt att komma i form på.

Inte bara kroppen

Att träning är ett oerhört effektivt sätt att bearbeta och motverka stress är idag ett känt faktum, men många kämpar fortfarande med saker som tid och motivation. De här två hänger ofta ihop, enligt föreläsaren Jan Tern, som länge skrivit och forskat i ämnet.

-Det blir viktigare att klara deadlinen – och till slut blir det svårt att komma i gång och träna överhuvudtaget, berättar han i en artikel i Expressen, och därför är det viktigt att prioritera och planera om vardagen.
Men en pool alldeles utanför dörren sparar du på massor av tid, och får tillbaka energin med snabba, enkla pass.

Simning fungerar också som ett sätt att uppnå ett välbefinnande utan like. Genom att bara ligga och flyta i det viktlösa tillståndet kan du samla tankarna och koppla av, och det ger en känsla av frihet. Studier har visat att kontakten med vatten kan motverka depression och frigöra lyckohormoner på ett fantastiskt sätt. Genom att bjuda in vänner förbättras de sociala banden som också är viktiga för människor, och är något som ger en bättre livskvalitet.