E-cigg dämpar sluta röka-ångesten

Att sluta röka kan vara påfrestande både för den som vill avvänja sig nikotinet men också för den som lever med en person som ska sluta röka. Att vara anhörig kräver att man kan vara där när det krisar och att kunna hitta sätt att hjälpa personen som vill sluta. Idag finns många effektiva sätt att sluta röka på och vi kommer med några tankar och tips.  

Det kan vara tufft att stå nära någon som försöker sluta röka. Speciellt om man är den som är drivande i det hela och är den som faktiskt vill få ett slut på detta eviga fimpandet. E-cigg från premiumvape.se är ett bra alternativ för den som vill ha hjälp med att sluta röka genom effektiv nedtrappning. Det har visat sig vara ett bra substitut mot betydligt farligare papperscigaretter och den som röker kan själv välja hur mycket och hur ofta den vill trappa ner på nikotinet. Successivt kan man få ner sitt nikotinberoende och tillslut kunna fimpa för gott.

E-cigg kan vara ett bra hjälpmedel

Även om e-cigg kommer i många olika smaker och utformningar som kan göra att personen blir frestad att fortsätta, så kan man trösta sig med att de negativa effekterna som finns av vanlig tobaksrökning är betydligt färre. Därför behöver man som anhörig inte vara lika orolig för den som röker, eftersom det inte är lika farligt. Om det känns som ett bra hjälpmedel kan det vara en god idé att prova. Det finns mycket forskning om så kallade vape cigaretter och det har ännu inte visat sig några alltför negativa biverkningar – speciellt om man jämför med det farliga originalet av papper. E-cigg har fått en enorm spridning och marknadsförs även av så kallade influensers eftersom man har fått upp ögonen för vad man kan få ut av att sluta röka.

Som anhörig kan man hjälpa

Att röka är både farligt för lungorna men även för ens psykiska välmående. Det har till exempel visat sig att det finns vissa kopplingar mellan rökning och schizofreni. Att sluta röka innebär en massa bra för kroppen och många menar till och med att det inte finns en dag som är för sent att sluta röka. Är man till exempel över 60 och vill sluta röka är det vanligt att man tror att den psykiska påfrestningen det skulle innebära att sluta väger över att man faktiskt slutar och dess hälsofördelar som kommer med det. Det är emellertid inte sant, utan varje dag utan en papperscigarett är bra.

För att vara en stöttande hand till någon som slutar röka är det bra att veta att den som slutar röka genomgår ett enormt stresspåslag. Det kan vara bra att känna till att symptom som liknar ångestsymptom är vanliga biverkningar när du slutar röka och det är inte ovanligt att man blir både nedstämd, får hjärtklappning och blir mycket lättirriterad. Försök att inte ta det personligt utan var ett mentalt stöd för den som ska sluta.