Därför bör du prata med en psykolog online

Att gå till en psykolog kan hjälpa dig att må bättre. Tack vare digitaliseringen är det numera möjligt att prata med en psykolog online om du behöver. Här kan du läsa mer om fördelarna med psykoterapi via nätet.

Om du mår dåligt kan det vara en bra idé att prata med en psykolog. Psykoterapi kan hjälpa många människor, bland annat i samband med stress, ångest, depression och relationsproblem. Syftet med all psykoterapi och psykologisk behandling är att du ska må bättre. Med hjälp av en psykolog online kan du få hjälp att bearbeta dina känslor, tankar och händelser i ditt liv.

Terapi oavsett var du befinner dig

Vissa kan tycka att det är lite läskigt eller obekvämt att gå till en psykolog för första gången. Det är helt normalt. Kom ihåg att psykologen är expert på människans psyke och mänskligt beteende. Psykologen finns där för dig för att hjälpa dig att förstå dina tankar och känslor bättre. Du kan gå till en psykolog online om du inte vill ha psykoterapi öga-mot-öga. Vissa känner sig mer bekväma i sitt eget hem och tycker därför att det är lättare med terapi via nätet.

En annan fördel med psykoterapi online är att du kan få hjälp oavsett var du befinner dig. Kanske bor du i en annan stad eller befinner dig på resande fot? Oavsett din situation är det bra att veta att du kan få hjälp av en legitimerad psykolog online. Oftast är det dessutom lättare att boka ett samtal utanför traditionella kontorstider. Med andra ord är det ett bra val för dig som inte har tid eller möjlighet att besöka en vanlig psykolog regelbundet.

Jämför de bästa apparna som erbjuder psykologer online

På hälsaonline.se kan du jämföra de olika apparna som erbjuder digitala psykologbesök. Sajten jämför de olika apparna utifrån pris, kundtjänst, tillgänglighet och återkoppling, appens användarvänlighet samt recensioner och betyg från användare. Du väljer själv om du vill ha mötet via röstsamtal, videosamtal eller chatt.

En psykolog på nätet kan hjälpa dig med samma besvär som en psykolog som du bokar för ett fysiskt möte. Under den psykologiska behandlingen kan du bland annat få hjälp med följande:

  • Stress
  • Ångest och oro
  • Depression
  • Fobier
  • Panikångest

Om du mår dåligt är det viktigt att komma ihåg att du inte är ensam. I dagens stressiga samhälle är det många som mår dåligt. Olika former av psykisk ohälsa är vanligt och det finns hjälp att få.

Övriga fördelar med psykolog online

Utöver flexibiliteten finns det många andra fördelar med att besöka en psykolog online. Oftast får du hjälp snabbare eftersom väntetiderna är kortare. Det är vanligt att få tid inom 24 timmar. En annan stor fördel är att det oftast är mycket billigare att få hjälp av en psykolog online. Det finns även möjlighet att boka helt kostnadsfria besök beroende på din ålder och var du befinner dig. Om du har kommit upp i högkostnadsskyddet gäller frikortet och du får du kostnadsfria digitala psykologbesök. Samtliga appar som jämförs på sajten hälsaonline.se har såklart legitimerade psykologer.