Psykologhjälp vid jobbig skilsmässa

En skilsmässa är jobbig för alla inblandade parter. Ibland kan till och med psykologhjälp krävas både för barnen och de vuxna. En bra psykolog kan rädda hela familjefejden och den krissituation som uppstår när en relation går sönder. Detta utöver den juridiska hjälp du behöver.

Oavsett var du bor i Sverige kan du få juridisk hjälp när du går igenom svåra saker. Om du går igenom en skilsmässa i Göteborg kan du bara googla skilsmässa Göteborg och få upp Fjällmans Juridik för att boka en rådgivare.

 

Lämna en stridbar person

Att leva med en stridslysten person som har många psykiska problem kan vara oerhört frustrerande för alla som lever i huset. Kanske personen inte vill ha hjälp och tror att allt verkar bra. När du ständigt måste anpassa dig för att få någon annan att må bra blir du medberoende. Ett tips är att gå i parterapi men om den ena inte vill det kan det gå galet.

 

I värsta fall är skilsmässa den enda utvägen så att du själv inte förlorar dig själv i relationen. Kanske även barnen är rädda för den ena föräldern. Låt dig aldrig nedvärderas av någon utan gå när du känner att det inte längre finns någon utväg.

 

Bra psykologhjälp att få

Idag finns det väldigt bra psykologhjälp att få oavsett var du bor i landet. En psykolog behöver inte kosta mycket, tvärtom kan du hitta en via nätet eller vårdcentralen och få den hjälp du behöver. Numera kan du även söka på nätet efter psykologer som tar emot patienter i utbildningssyfte vilket brukar ge en rejäl rabatt. Alla nätets aktörer har blivit ännu fler och idag kan du hitta psykologer och läkare genom appar som Kry eller Doktor.se med flera.

 

Den juridiska hjälpen vid tvister vid skilsmässor

Om du har att göra med en riktigt odräglig person som kanske dessutom slår eller nedvärderar dig ordentligt, måste du ha rättshjälp vid sidan av psykologhjälpen. Det gäller att hitta rätt advokat som kan representera dig i tvister för att vara säker på att du är i bättre stånd att ta hand om barnen och liknande.