Lyssna på ljudböcker för din utvecklings skull

En ljudbok kan förändra hela ditt liv. Det blir en skön stunds avkoppling när du kör, ligger i sängen för att sova eller läser för ett barn. Men en ljudbok som handlar om utveckling kan även bli din egen terapimetod. Om du under en lång tid funderat på att förändra dig till det bättre men alla nyårslöften gått om intet, kan en ljudbok och självhjälp sitta fint.

Vi behöver alla komma framåt i livet för att lära oss livets svåra skola. Mycket av detta handlar om att träffa människor och spegla oss i dem, men det kan även handla om att läsa sig till självinsikt. Med ljudböcker gratis att ladda ner, kommer du att förstå livets bekymmer lättare. Även författare som har egna erfarenheter har mycket att bidra med när du vill förstå hur andra människor tänker och agerar runt omkring dig – inte minst du själv för att uppnå livsmålen.

Enkelt med en ljudbok

Att ladda ner en ljudboksapp och lyssna på dina favoritböcker är det enklaste som finns. Ofta kan du provlyssna ett par veckor innan du bestämmer dig för ett abonnemang och då får du också chansen att prova på olika appar för att hitta den som passar dig bäst. Ljudböcker är sköna att lyssna till eftersom berättarrösten gör sitt till.

Billigare och smartare

Det blir generellt både billigare och enklare eftersom du slipper köpa hem vanliga böcker och vänta på att läsa dem. En ljudboksapp laddar ner boken på nolltid och sedan är du igång med din självutveckling. Kanske är du i ett parförhållande där ni båda behöver lära er hur ni handskas med varandra. Då kan ni lyssna tillsammans och utbyta erfarenheter allteftersom boken läses upp. Det kan nämligen vara svårt för den ena partnern ibland att tvinga den andra att ta upp en bok och lägga sig att läsa. Med en ljudbok kan ni båda lyssna precis när ni vill – i bilen, i sovrummet eller på väg till skolan när ni skjutsar barnen. Det kan också bli huvudsysselsättningen på semestern så att ni kommer tillbaka fräscha och med en ny mentalitet.