Psykopaten är ofta charmig och munvigPsykopater är mästare på att övertyga sin omgivning om sin förträfflighet Ansikte på en manPsykopater finns överallt i samhälletDu kan aldrig vinna mot en psykopat.Psykopater är mästare på att manipulera sin omgivning. Ansikte på en manEn psykopat upplevs ofta som mycket trevlig vid första kontakten.Välkommen till hemsidan psykopat.seHär hittar du information om beteendestörningar Ansikte på en kvinnaPsykopater är inte som andra.Bild på en psykopat
Bild på en psykopat

Vad är en psykopat?

En psykopat är en person som saknar förmågan till empati och är utan samvete. Psykopati är en personlighetsstörning som är svår att diagnostisera. Ofta vet personer med störningen att de skiljer sig från normal befolkningen. De ser sig dock oftast inte som sjuka utan bara som mera intelligenta än omgivningen. De anser ofta att de sociala spelregler som gäller i ett samhälle gäller för alla utom dom själva.

Bild på en brunett
Psykopaten vet hur man effektivt utnyttjar omgivningens svagheter.

Eftersom benämningen Psykopat oftast associeras med en negativ personlighets störning. Så används ordet som ett negativt omdöme på personer man är i konflikt med. De flesta som personer som i vardagstal benämns psykopater lider inte av psykopati.

Enligt viss litteratur så har ca 4% av befolkningen en personlighets störning som kan betecknas som psykopati. Det är inte helt bevisat vad psykopati beror på. Den vanligaste förklaringen är att sjukdomen beror på en obotbar hjärnskada.

Känslor som empati är mycket komplexa och kräver stor inlevelseförmåga, en psykopat saknar denna förmåga. Psykopaten vet dock hur det sociala "spelet" mellan människor fungerar och är en mästare på att spela detta spel. På grund av detta är det mycket svårt direkt förstå om en person har en psykopatisk störning.kontakt(alfaslang)psykopat.se


© 2006-2009 psykopat.se


www.psykopat.se har funnit på nätet sedan 1 december 2006.
www.psykopat.se ger tips på hur man hanterar en relation med en psykopat.