Psykopaten är ofta charmig och munvigPsykopater är mästare på att övertyga sin omgivning om sin förträfflighet Ansikte på en kvinnaPsykopater finns överallt i samhälletDu kan aldrig vinna mot en psykopat.Psykopater är mästare på att manipulera sin omgivning. Ansikte på en manEn psykopat upplevs ofta som mycket trevlig vid första kontakten.Välkommen till hemsidan psykopat.seHär hittar du information om beteendestörningar Ansikte på en kvinnaPsykopater är inte som andra.Bild på en psykopat
Bild på en psykopat

Filmer där störda personer porträtteras

Det finns ett mycket stort antal filmer som handlar som "störda" personer. Temat är mycket populärt i spelfilmer. Nedan finns en lista med filmer där psykopater, sociopater eller personer med andra störningar porträtteras. Naturligtvis så finns det fler filmer som handlar om detta.

Film: American Psycho
Regi/Manus: Mary Harron
Producerad år: 2000
Handling: Filmen bygger på boken med samma namn. Patrick Bateman är ung, snygg, välutbildad och intelligent. Dessutom är han rik, med en privat förmögenhet och goda inkomster från Wall Street. Han lever ett hektiskt liv på Manhattan i New York med fester, droger och de rätta klubbarna. Han klär sig dyrt och har exklusiv smak. Ingen anar att bakom fasaden döljer sig en sociopat och massmördare.

Film: Martha
Regi/Manus: Rainer Werner Fassbinder
Producerad år:
Handling: 30-åriga Martha är ogift och oskuld. Hennes far har styrt och ställt med henne i hela hennes liv. Under en resa till Rom med fadern dör faddern. Martha måste nu ta hand om sig själv. Detta fungerar naturligtvis inte. Martha träffar Helmut. Han är en man med obehaglig, kall charm, som Martha skyndar sig att förälska sig i. Helmut friar till Martha på ett elakt sätt. Efter deras giftemål så gör Helmut allt för att plåga Martha. Han tar ifrån henna allt hon håller kärt och gör allt för att kuva henne. Martha som blivit manipulerad under hela sitt liv godtar Helmuts nycker och lyder honom på ett självdestruktivt sätt.

Film: När lammen tystnar
Regi/Manus: Jonathan Demme
Producerad år:
Handling: FBI-agenten Clarice Starling är skickad för att intervjua den fängslade mördaren Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter. Hon hoppas att han kan ge henne information om en annan galen mördare som kallas "Buffalo Bill". "Buffalo Bill" har rövar bort unga kvinnor, svälter dem och sedan dödar dem.

Film:Hannibal
Regi/Manus: Ridley Scott
Producerad år:
Handling: Fortsättningen på När Lammen Tystnar.

Film:The Wonderland Murders
Regi/Manus: James Cox
Producerad år: 2003
Handling: En "kalkon" rulle som handlar om ett massmord som inträffade 1981 i Los Angeles. Fyra människor dödas i vad som verkar vara ett rån på narkotika langare. I intrigen förkommer kommer också den ökända John C. “Johnny Wadd” Holmes.(Porrstjärnan)

Film:Boston-Stryparen
Regi/Manus:Richard Fleischer
Producerad år: 1968
Handling: Bygger på en rad mord som hände i Boston på 1960-talet.

Film:Cape Fear
Regi/Manus: J. Lee Thompson
Producerad år: 1962
Handling: En Hollywood-klassiker om hämnd och mord. En före detta straffånge som är fast besluten att hämnas på Sam Bowden och hans familj. Sam är en småstadsadvokat, vars värsta mardröm blir verklighet när brottslingen han hjälpt till att sätta i fängelse återvänder och förföljer hans vackra unga fru och tonårsdotter. Trots hjälp från stadens polischef (Martin Balsam) och en privatdetektiv står Sam juridiskt sett maktlös inför Max sadistiska katt- och råttalek.

Film:Cape Fear
Regi/Manus: Martin Scorsese
Producerad år: 1991
Handling: Fjorton år efter att han sattes i fängelse återkommer den onde psykopaten Max Cady med ett enda mål: att hämnas på sin advokat Sam Bowden. Cady blir en skräckinjagande bekantskap när han hotfullt tränger sig på Bowdens uppskrämda familj. När han inser att han är rättsligt oförmögen att skydda sin hustru Leigh och hans struliga tonårsdotter Danielle, tar Sam till okonventionella metoder som leder till en oförglömlig kraftmätning vid Cape Fear.

Film: The Butcher Boy
Regi/Manus:
Producerad år: 1997
Handling: Filmen handlar om Francie som lever med sin deprimerade mor och alkoholiserade far. Francie dödar en granne som sprider elaka rykten om familjen.

Film:Fatal Attraction
Regi/Manus: Adrian Lyne
Producerad år: 1987
Handling: Lyckligt gift advokat har en kärleksaffär med en kollega medans hans fru och barn är bortresta. Hans nya kärlek vill dock inte förstå att han inte är intresserad av mer än en älskarinna. Hon bestämmer sig för att han ska bli hennes till varje pris!

Film:Ensam Ung Kvinna Söker
Regi/Manus:
Producerad år: 1992
Handling: Alison Jones har slängt ut sin pojkvän och känner sig liten och ensam i miljonstaden New York. Hon bestämmer sig för att hitta en kvinnlig inneboende. Bland dem som svarar på hennes annons fins Hedy Carlson, en stillsam och trevlig tjej. Alison och Hedy blir snabbt bästa vänner. Snart uppdagas dock att Hedy är psykisk instabil. Hon blir mer och mer besatt av att likna sin nya väninna både i utseende och stil. Alison söker hjälp hos en granne som råder att henne att tillkalla polis innan det går för långt. Men Hedy har inga intentioner att försvinna ur Alisons liv, tvärt om..Film: Kalifornia
Regi/Manus: Barbet Schroeder
Producerad år: 1993
Handling: En skakande psykologiska thriller. Ett par ger sig ut på en resa i USA för att samla fakta till en bok om seriemördare. Med sig på resan får de sällskap av ett ungt par. Under resans gång försöker de ta reda på vad de har gemensamt. Men när de lär känna varandra visar sig plötsligt att en av personerna är oerhört våldsam.Film:Scream 3
Regi/Manus:
Producerad år: 1996
Handling: Scream 3 är en fortsättning på scream 1 och 2.
Sidney Prescott lever i isolation medan resten av gänget är involverade i en teateruppsättning baserad på händelserna omkring Woodsboromorden. När en mystisk mördare börjar mörda skådespelarna, känner alla involverade igen sig. Sidney tvingas ut från sin beskyddade värld och spelet kan åter börja.Film:Psycho
Regi/Manus: ALFRED HITCHCOCKS
Producerad år: 1960
Handling:Mästerverk med ATHONY PERKINS i rollen som den sinnessjuke Norman Bates, vars gamla spöklika hus med tillhörande motell absolut inte är ett ställe där man har lust att tillbringa en stillsam kväll. Ingen vet det bättre än JANET LEIGH, filmen ödesdigra hjältinna, som ger sitt liv i den legendariska duschscenen. Psyko är Hitchcoocks mest berömda, skräckinjagade och uppskattade film någonsin.kontakt(alfaslang)psykopat.se


© 2006-2009 psykopat.se


www.psykopat.se har funnit på nätet sedan 1 december 2006.
www.psykopat.se ger tips på hur man hanterar en relation med en psykopat.