Psykopaten är ofta charmig och munvigPsykopater är mästare på att övertyga sin omgivning om sin förträfflighet Ansikte på en kvinnaPsykopater finns överallt i samhälletDu kan aldrig vinna mot en psykopat.Psykopater är mästare på att manipulera sin omgivning. Ansikte på en manEn psykopat upplevs ofta som mycket trevlig vid första kontakten.Välkommen till hemsidan psykopat.seHär hittar du information om beteendestörningar Ansikte på en kvinnaPsykopater är inte som andra.Bild på en psykopat
Bild på en psykopat

Går det att bota en psykopat?

Det är inte helt klarlagt vad som orsakar beteendet psykopati, sociopati eller andra beteendestörningar.

Bild på en persons huvud i genomskärning.
Psykopaten ser sig inte som sjuk. Hon tycker inte att hon behöver någon behandling. Han anser ofta att han är smartare och överlägsen sin omgivning.

Det finns en mängd teorier. De flesta teorier tror idag att det beror på en hjärnskada alternativt på skador som orsakats under uppväxten genom en otrygg uppväxtmiljö kantad av övergrepp från omgivningen.

Idag anses den troligaste faktorn vara en medfödd hjärnskada. Det finns idag ingen teknik att diagnostisera den eventuella hjärnskada som skulle ligga bakom beteendestörningen. Det finns inte heller någon behandlingsmetod för denna skada.

En mängd psykologer som anser att beteendestörningen beror på faktorer som påverkat individen under uppväxten, har försökt olika typer av terapier för att ändra beteendet hos personer som fått diagnosen psykopati. Dessa behandlingar har ofta varit verkningslösa.

Det finns idag ingen verksam behandling för att bota människor som är psykopater. Psykopaten själv anser sig inte lida av någon sjukdom.kontakt(alfaslang)psykopat.se


© 2006-2009 psykopat.se


www.psykopat.se har funnit på nätet sedan 1 december 2006.
www.psykopat.se ger tips på hur man hanterar en relation med en psykopat.