Psykopaten är ofta charmig och munvigPsykopater är mästare på att övertyga sin omgivning om sin förträfflighet Ansikte på en kvinnaPsykopater finns överallt i samhälletDu kan aldrig vinna mot en psykopat.Psykopater är mästare på att manipulera sin omgivning. Ansikte på en kvinnaEn psykopat upplevs ofta som mycket trevlig vid första kontakten.Välkommen till hemsidan psykopat.seHär hittar du information om beteendestörningar Ansikte på en manPsykopater är inte som andra.Bild på en psykopat
Bild på en psykopat

Finns det barn och tonåringar som är psykopater?

Enligt de definitioner som finns så kan barn eller tonåringar inte vara psykopater. För att kunna ställa diagnosen psykopat så måsta den person man utvärderar vara mentalt färdigvuxen. Normalt så brukar man dra gränsen vid 20 år. De personer som får diagnosen psykopati har dock haft tydliga störningar redan under sin uppväxt.

Bild på en barnpsykopat
Speciellt tonåringar kan ibland vara helt självupptagna och sakna empati. Det behöver dock inte vara ett tecken på att de har en beteendestörning.

Dessa störningar har ofta varit på formen:

  1. Grymhet mot andra barn, även mot syskon
  2. Ljuger inför och manipulerar sin omgivning
  3. Genomför bedrägerier och stölder
  4. Anlägger bränder
  5. Vandaliserar
  6. Använder våld och trakasserar sin omgivning
  7. Skolkar
  8. Uppvisar sexuell brådmogenhet
  9. Tycker om att skada och plåga djur


Enstaka incidenter är inte alarmerade. Tydliga varningstecken på att barnet har problem, är om uppväxten kantas av händelser som beskrivs ovan. Man behöver då professionell hjälp.

kontakt(alfaslang)psykopat.se


© 2006-2009 psykopat.se


www.psykopat.se har funnit på nätet sedan 1 december 2006.
www.psykopat.se ger tips på hur man hanterar en relation med en psykopat.